İstanbul'da okullar tatil mi? (9 Ocak 2013)

8 Ocak 2013 Salı  18:16

İstanbul'da okullar yarında tatil edildi. İstanbul Valiliği okulların kar yağışı nedeniyle çarşamba günü de tatil edildiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji yetkililerince yapılan son değerlendirmelere göre, kentte devam edenkar yağışının yarın da etkisini daha yoğun hissettirerek süreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: 

''Don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 9 Ocak Çarşamba günü de ara verilmesi uygun görülmüştür.''

Valilik açıklamasında, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Yarın için eğitime ara verilen diğer iller

Bolu, Erzincan, Bayburt, Bitlis, Samsun, Giresun, Aksaray ve Zonguldak, Gümüşhane, Düzce, Bartın ve Konya'da eğitime yarın ara verildi.

Nevşehir il merkezi ile Ürgüp, Avanos, Derinkuyu, Acıgöl, Kozaklı ve Hacıbektaş ilçeleri ile Niğde'nin Altunhisar ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün daha ara verildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Ulubey ve Mesudiye ilçelerinin merkez, belde ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği belirtildi. Merkez ilçe ile Fatsa ve Ünye ilçelerinde de kısmi olarak eğitime yarın ara verileceği kaydedildi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Istanbul-da-okullar-tatil-mi-9-Ocak-2013--haberi-172819.html