Erdoğan cesur kıza hediye verdi

30 Aralık 2012 Pazar  16:19

Ramallah yakınlarındaki Nabi Saleh Köyünde Yahudi yerleşim yerlerinin genişlemesine karşı düzenlenen protestoda, İsrail askerlerine kafa tutan Filistinli küçük kız Ahed Tamimi'nin cesur halini, Anadolu Ajansı ölümsüzleştirmişti. Qais Abu Samra'nın çektiği fotoğrafla tarihe tanıklık eden AA'nın, fotoğrafı abonelerine servis etmesinin ardından, Filistinli cesur kızı dünya tanımıştı.

Başakşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Ahed Tamim, Şanlıurfa'yı gezdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistinli Ahed ve annesi Neriman Tamimi'yi konakladığı otelde kabul etti. Sabah kahvaltısında bir araya geldiği Ahed ve annesi ile bir süre sohbet eden Erdoğan, aileye çeşitli hediyeler verdi.

Kahvaltıya, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile Başakşehir Belediye Başbakanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Filistin'in yanında olduğu için teşekkür ettim

Filistinli Ahed Tamimi, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa bir başbakan ile kahvaltı yaptığını belirterek, ''Beni bu şekilde misafir ettiği için O'na çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın görüşme sırasında kendisine çeşitli hediyeler verdiğini aktaran Tamimi, şöyle devam etti: 

''Bana verdiği hediyeler içerisinde iPhone, Kur'an-ı Kerim, anneme baş örtüsü, babama kravat var. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu, hayatımda hiç unutmayacağım bir anı. Her zaman Filistin'in yanında olduğu için teşekkür ettiğimi ilettim kendilerine.''

Ahed Tamimi, ayrıca Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, ''Beni buraya getirmese böyle bir görüşme olmayacaktı. Çok mutlu oldum. Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra O'na sarıldım ve teşekkür ettim'' diye konuştu.

Anne Neriman Tamimi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aileden biri gibi karşıladığını belirterek, ''Çok mutlu olduk. Teşekkür ederiz'' dedi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Erdogan-cesur-kiza-hediye-verdi-haberi-172144.html