Sağlık Bakanlığı KPSS tercih kılavuzu

18 Aralık 2012 Salı  10:10

Sağlık Bakanlığı'nın 11 bin 116 sözleşmeli personel alımı için ÖSYM'nin tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar, ÖSYM'nin 2012/5 KPSS Tercih başvurularını ÖSYM'nin İnternet sayfasından yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarına ait sözleşmeli pozisyonların yer aldığı, 2012/5 KPSS Tercih Kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Tercih işlemlerinde sadece 2012 KPSS puanları kullanılabilecektir. Başvuruların 21 Aralık 2012 tarihi olan Cuma akşamaına kadar yapılması gerekiyor.

İşte tercihlerle ilgili dikkat edilmesi gereken kurallar;

- Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği son gün itibariyle ilgili lisans, önlisans veya ortaöğretim alan/programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. 

- Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması  ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur. 

TERCİH TARİHLERİ

- Adaylar tercihlerini, 17-21 Aralık 2012 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 21 Aralık 2012 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir. 

- Adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek.

- Adaylar ÖSYM'nin resmi web sitesi www.osym.gov.tr adresinden KPSS-2012/5 Sağlık Bakanlığı Tercih işlemleri alanından, internet şifreleriyle giriş yapabilecekler.

- Şifresini unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz
olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

- Şifresini yinede öğrenemeyen adaylar, ÖSYM bürolarından 2 TL karşılığı yeni şifrelerini alabilecekler.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Yerleştirme sonuçlarını adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığına elektronik ortamda verilecektir. 

Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü http://yonetim.sb.gov.tr, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu http://www.thsk.gov.tr ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu http://www.tkhk.gov.tr internet sitelerinden öğreneceklerdir.

 

 

 

 



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Saglik-Bakanligi-KPSS-tercih-kilavuzu-haberi-171102.html