Kafası kesilen adamın ailesi bebeğe talip

13 Eylül 2012 Perşembe  12:00

Isparta Yalvaç’ta, kendisine yıllarca tecavüz ettiği iddiasıyla Nurettin Gider’i öldürdükten sonra başını kesip köy meydanına atan N.Y.’nin doğurmak istemediği bebeğine kurbanın yakınları sahip çıktı. Gider’in dayıları “N.Y.’nin istemediği çocuk yeğenimizdense biz ona bakarız. O çocuk bizim kanımız. Nurettin’in eşi de bakmaya hazır. Tecavüz iddiaları yalan.''dediler.

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde 2 çocuk annesi 26 yaşındaki N.Y., silah zoruyla kendisine tecavüz edip hamile bıraktığını iddia ettiği 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i, 28 Ağustos günü av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Ardından da başını bıçakla kesip bir çuvala koydu ve köy meydanına “İşte namusumla oynayanın kellesi” diye bağırıp attı. Olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan N.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. N.Y., mahkemede verdiği ifadede, “Ölsem bile bu çocuğu doğurmayacağım” dedi. Kürtajın yasal süresinin 10 hafta olması nedeniyle 5 aylık hamile olan N.Y.’nin bebeği doğurup doğurmayacağı ise tartışma konusu oldu. Şimdi 7 aylık olan bebeğe, öldürülen Nurettin Gider’in dayıları Orhan ve Recep Öncü sahip çıktı.

‘İLİŞKİLERİ VARDI’

Habertürk'ten Ahmet Yalvaç'ın haberine göre İstanbul Kumburgaz’da otel işleten iki kardeşten Orhan Öncü, öldürülen Nurettin Gider’den olması durumunda bebeğe bakmaya hazır olduğunu söyledi. Orhan Öncü, “Biz de o çocuğu kabulleniyoruz. Yeğenimizin çocuğu ise bakmaya hazırız” dedi. Recep Öncü de “Bizim yeğenimiz bizim kanımızdır, bakmaya hazırız. Eğer devlet bu çocuğa bakmamıza izin verirse biz bakarız” diye konuştu. İki dayı, N.Y.’nin tecavüz iddialarına ise karşı çıktı. İkilinin 5-6 yıl önce tarlada iş yaparken tanıştıklarını ileri süren Orhan Öncü, “Tecavüz iddiaları kesinlikle yalan. Gönül ilişkisi bu” dedi.

‘EŞİ DE BAKACAK’

“O çocuk bizim kanımız. Nurettin’in eşi de bakmaya hazır. Tecavüz iddiaları yalan. Gönül ilişkileri vardı. 5-6 yıl önce tarlada tanıştılar. Bu ülkede sadece onun mu kadın hakları var?”

‘TEK KİŞİ YAPAMAZ’

İki kardeş dikkat çekici bir iddia daha ortaya attı. Dayı Recep Öncü’ye göre cinayet sadece bir kişinin yapabileceği bir iş değil. Öncü, “Bu ilişki meydana çıkınca aile bunu hazmedemedi. Namus meselesi yaptılar ve aile kararı ile benim yeğenimi hunharca öldürdüler” dedi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Kafasi-kesilen-adamin-ailesi-bebege-talip-haberi-162217.html