Tur Kadıköy'e kaldı!

22 Ağustos 2012 Çarşamba  00:42

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Spartak Moskova ile karşı karşıya geldi.Spartak Moskova Fenerbahçe maç özeti.

Şampiyonlar Ligi play-ff turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Rus ekibi Spartak Moskova ile karşı karşıya geldi.

Luzhniki Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı lacivertli takım 2-1 kaybetti. Mücadelede Fenerbahçe'nin golü 65. dakikada Dirk Kuyt'tan gelirken Spartak Moskova'ya galibiyeti getiren golleri 59. dakikada eski Fenerbahçeli Emmanuel Emenike ve 69. dakikada Kombarov kaydetti.

Sarı lacivertli takımın kaptanı Alex'in yedek kulübesinde oturduğu maçın ilk golünü Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Emmanuel Emenike'nin atması ilginç bir not olarak kayıtlara geçti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, rövanş için deplasmanda gol atmanın avantajını Kadıköy'e taşımış oldu. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmek için play-off maçı oynayan Fenerbahçe, rövanş karşılaşmasını 29 Ağustos Çarşamba günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak.

Rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe, 1-0 ve iki farklı öne geçtiği her türlü skorda adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıran taraf olacak. Kadıköy'deki mücadelenin normal süresi 2-1 Fenerbahçe'nin önde olduğu şekilde biterse maçta uzatmalara gidilecek.

ALEX VE KRASIC YEDEK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova ile yaptıkları mücadelede kaptan Alex'e yedekler arasında yer verdi.

Savunma oyuncularının çok olduğu bir kadroyu sahaya sürmeyi tercih eden teknik direktör Kocaman, deplasmandaki karşılaşmada Brezilyalı futbolcuyu yedekler arasında tuttu.

Teknik direktör Kocaman ayrıca yeni transferlerden Milos Krasic'i, Spartak Moskova mücadelesinde de yedekte bıraktı.

Sarı-lacivertli ekibin bu sezon Juventus'tan transfer ettiği ve CSKA Moskova'da forma giydiği dönemde Spartak Moskova'ya karşı çok sayıda maça çıkan Krasic, karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

DENGELİ BAŞLADI

Mücadele iki takımın karşılıklı ataklarıyla başladı. Karşılaşmaya savunma ağırlıklı bir kadroyla başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda kale önünde pozisyonlar gördükten sonra mücadeleyi rakip yarı alana taşımaya çalıştıysa da orta alandaki pas trafiği ve ileriye çıkışlarda sorun yaşadı.

Karşılaşmanın kontrolünü eline alarak mücadeleyi Fenerbahçe yarı alanında tutmayı başaran Rus ekibi ilk 10 dakikalık bölümde sarı lacivertlilerin kalesinde pozisyonlar bulmaya başladı.

İLK TEHLİKELİ ATAK FENERBAHÇE'DEN

Mücadelede ilk yarı Spartak Moskova'nın kontrolünde geçse de ilk tehlikeli atak Fenerbahçe'den geldi.

9. dakikada Fenerbahçe rakip ceza alanında Mehmet Topuz ile etkili oldu. Sarı lacivertli futbolcunun ayağından fazla açtığı topu savunma kornere gönderdi.

İlk yarının kalan dakikalarında gol olmayınca mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

BARONI KACIRDI, EMENIKE ATTI!

İkinci yarıya ilk yarıya oranla daha istekli başlayan sarı lacivertliler, Cristian Baroni ile maçın en net gol pozisyonunu yakaladı.

56. dakikada F.Bahçe sol taraftan Kuyt ile hücuma çıktı. Daha sonra Mehmet Topuz'un sağ taraftan ceza sahası içine ortasında kafayı Baroni vurdu ancak Spartak Moskova kalecisi Dykan çok iyi bir refleksle topu güçlükle çıkardı.

Bu pozisyondan üç dakika sonra ise Spartak Moskova adına sahneye çıkan Emmanuel Emenike maçta eşitliği bozan isim oldu.

59. dakikada Spartak Moskova'nın sol kanattan getirdiği pozisyonda ceza alanına Emenike'ye uzatılan top, Emenike'nin önünde kaldı. Nijeryalı golcü net bir tek vuruşla topu Mert'in solundan ağlara gönderdi.

SOW & KUYT İŞBİRLİĞİ

Emenike'nin golünün ardından mücadelede gözle görülür tempo yükselişi gözlendi. Rakip yarı alanda daha fazla çoğalan Fenerbahçe, güzel bir organizasyonun ardından maçta eşitliği yakaladı.

65. dakikada Selçuk'un orta alandan ileriye falsolu gönderdiği topta Sow, savunmanın arkasına sarktı. Senegalli oyuncu sağından gelen Kuyt'a kafayla pasını aktardı. Kalecinin kalesinde olmadığı pozisyonda Kuyt, bekletmeden vuruşunu yaptı ve maça dengeyi getiren isim oldu.

KOMBAROV'DAN STOCH GOLÜ

Karşılaşmada dengeyi getiren Fenerbahçe, Spartak Moskova'nın golden sonraki baskısını karşılamak zorunda kaldı. Sarı lacivertli takım rakibinin kazandığı korner vuruşunda geçtiğimiz sezon Miroslav Stoch'un kaydettiği golün bir benzerini kalesinde gördü.

70. dakikada sağ kanattan kullanılan korner vuruşunu ceza sahası sol çaprazında iyi takip eden Kombarov, gelişine bekletmeden sert bir vuruş gerçekleştirdi. Savunmanın arasından geçen top Mert'in çabalarına rağmen filelere gitti...

Kalan dakikalarda Fenerbahçe, zaman zaman rakip kalede etkili olmasına rağmen gol bulamayınca sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Kombarov'un soldan ceza alanı içine ortaladığı topu altı pas içinde kaleci Mert kontrol ederek tehlikeyi önledi.
9. dakikada Fenerbahçe rakip ceza alanında Mehmet Topuz ile etkili oldu. Sarı lacivertli futbolcunun ayağından fazla açtığı topu savunma kornere gönderdi.
12. dakikada Pareja'nın ceza alanının dışından kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı serbest vuruşta kaleci Mert topu kontrol etti.
Aynı dakikada ceza alanına atılan tehlikeli pasta kaleci Mert zamanında çıkarak, hareketlenen Emenike'den önce topa hakim olarak önemli bir tehlikeyi önledi
16. dakikada sağdan Rafael Carioca'nın ortasında arka direkteki Ari'nin kafa vuruşunda kaleci Mert topu direğin üzerinden kornere çeldi.
24. dakikada Spartak Moskova Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu. Sağdan Makeev'in ortaladığı topa arka direkte Bilyaletdinov'un gelişine sert vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
35. dakikada Fenerbahçe'nin rakip ceza alanına taşıdığı topa yarım vole vuruş yapan Sow meşin yuvarlağı direğin üzerinden auta gönderdi.
39. dakikada Ari ile paslaşarak sağdan ceza alanına giren McGeady'nin kale önüne doğru gönderdiği topu kritik bölgede Gökhan Gönül ayak koyarak tehlikeyi önledi.
42. dakikada Mehmet Topal'ın rakip savunma arkasına gönderdiği pasta soldan ceza alanına hareketlenen Hasan Ali Kaldırım'dan önce kaleci Dykan çıkarak ayağıyla topu uzaklaştırdı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Tur-Kadikoy-e-kaldi-haberi-160215.html