Özil milli marşı neden söylemedi?

3 Temmuz 2012 Salı  11:47

Pazar günü İspanya'nın zaferi ile sonuçlanan Euro 2012'nin ardından yarı finalde elenen Almanya, Türk kökenli milli futbolcu Mesut Özil ve Polonya asıllı Alman futbolcu Lukas Podolski gibi yıldız isimlerin oynadıkları maçlardan önce neden Milli Marş'ı neden söylemediklerini tartışma konusu oldu.

NEDEN SUSTUKLARI AÇIK 

Alman 1'inci Devlet Kanalı ARD, İspanya'nın muhteşem zaferiyle sona eren Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya açısından tam bir hayal kırıklığı olduğunu, panzerlerin yarı finalde İtalya'ya boyun eğmesi üzerine Alman milliler ve teknik direktör Joachim Löw'ün eleştiri oklarının hedefi haline geldiğini aktardı. Alman medyası, elenen Almanya'daki politikacıların milli maçların yurtseverlik ruhuyla kazanılabileceği noktasından hareketle, karşılaşmalardan önce Alman Milli Marşı'nı söylemeyen oyuncuları eleştirmeye başladı. Polonya ve Ukrayna'daki zorlu turnuvadan dört galibiyet ve bir de mağlubiyetle dönen milli takımın yıldız oyuncuları muhafazakâr Alman politikacıların tarafından 'milli ruhla oynamadıkları için İtalya'ya yenilmekle' suçlandı. Deutsche Welle, Hessen eyaletinin Hıristiyan Demokrat Birlik partili başbakanı Volker Bouffier'in, Milli Marş çalınırken susmanın yasaklanmasını isterken, "Nihayetinde kendileri için değil milli takım için oynuyorlar, Milli Marş'ı söylememek yakışık almaz, bunu kendileri akıl etmeliler" dedi.

BECKENBAUER TEPKİLİ 

Hıristiyan Sosyal Birlik partili Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann da, 'Milli Marş çalınırken ağzını açmayan futbolcunun milli formayı giymeyip kulübünün renkleriyle yetinmesini', istedi. 'İmparator' olarak tanınan Franz Beckenbauer de Milli Marş söylemekle zafer arasında bağlantı kurarken Milli Takım Ekip Şefi olduğu 1984 yılında Milli Marş'ı hep birlikte söyleme zorunluluğu getirdiğini, 6 yıl sonra semeresini gördüklerini ve İtalya'da Dünya Şampiyonu olduklarını söyledi.

CEM ÖZDEMİR, "KATILMA MECBURİYETİ YOK"  

Yeşiller Partisi eş başkanı Cem Özdemir, "Milli Marş'a katılma mecburiyeti diye bir şey yok. Benim için önemli olan, bir daha ne zaman şampiyon olacağımız. Kimin söylediği, kimin söylemediği değil" dedi.

Final maçında İspanya'ya 4-0 yenilen İtalya'nın kalecisi Gialuigi Buffon'un, finalden önce bütün takım arkadaşlarıyla birlikte kalpten ve coşkulu bir şekilde İtalyan Milli Marşı'nı söylemesine rağmen sonucun hezimet olduğu, 2008- 2012 yılları arasında üç şampiyonluk kazanarak adını futbol tarihine altın harflerle yazdıran İspanya Milli Takımında ise güftesi olmadığı için Milli Marş sırasında kimsenin ağzını açmadığı hatırlatıldı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Ozil-milli-marsi-neden-soylemedi-haberi-154200.html