Erdoğan'dan 'oğlunuzu kurtardık' telefonu

12 Mayıs 2012 Cumartesi  12:52

İki gazetecinin babasını arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuyu bizzat takip ettiğini ve gazetecileri almak üzere Tahran'a özel bir uçak gönderdiğini belirtti. 

Suriye'de rehin tutulan iki Türk gazeteciyi taşıyan uçak İran'ın başkenti Tahran'a indi. İki aydır Suriye'de rehin tutulan gazeteciler, Tahran'a indikten sonra ilk açıklamayı yaptı. Gazeteciler iyi olduklarını, ailerine kavuşmayı beklediklerini söyledi.

DAVUTOĞLU: İKİ TÜRK GAZETECİ TAHRAN YOLUNDA 

Suriye'de iki aydır tutulan iki Türk gazetecinin kurtarılarak, Tahran yolunda olduğunu ilk açıklayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'u almak için bir uçağın Tahran'a gönderileceğini açıklamıştı. 


Suriye'deki Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakılmasıyla ilgili süreç, Başbakanlık'ta oluşturulan özel birim tarafından yürütüldü.

Temaslarda bulunmak için gittiği Rize'de geceyi geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oluşturulan özel birimin çalışmalarını bizzat takip ederek, gelişmelere ilişkin talimatlarını Rize'den verdi.

Başbakan Erdoğan, gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un Şam'dan Tahran'a intikal ettirilmeleri ve Tahran'dan da Ankara'ya getirilmeleri için özel uçak gönderilmesi talimatını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na verdi.

AİLELER TAHRAN'DA BEKLİYOR 

Özköse ve Coşkun'un aileleri de Tahran'da, Şam'dan gelecek uçağı bekliyor. Hamit Coşkun'un ağabeyi Mustafa Yahya Coşkun, ''Şu an Tahran'dayız, bize burada beklememiz ve yakında kardeşlerimize kavuşacağımız söylendi. Onlarla Türkiye'ye döneceğiz, Şam'dan gelecek heyeti bekliyoruz'' dedi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Erdogan-dan-oglunuzu-kurtardik-telefonu-haberi-147565.html