İzmir'de huzurevinde skandal görüntü!

28 Mart 2012 Çarşamba  12:32

Avrupa’nın ikinci büyük huzurevi ve beş yıldızlı otel konforunda olmakla övünen İzmir Narlıdere Bakımevi’nde yaşlılar insanlık dışı muamele görüyor.

'Olanlara dayanamıyorum' diyen huzurevi çalışanı skandalı Taraf gazetesine haber verdi.

Gazete de, çalışanın gizlice çektiği fotoğraflar eşliğinde haberi manşetine taşıdı Skandalla ilgili huzurevi müdürü Zekeriya Altın'dan gelen açıklama, "Evet, düşüp kendilerine zarar vermesinler diye yatağa başlıyoruz" oldu. 

Son iki yılda iki yaşlının intihara kalkıştığı ve birin yaşamını yitirdiği huzurevinde yaşananlarla ilgili Aydın Tabibler Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, "Bu asla kabul edilemez bir uygulama. Bu bir insan hakkı ihlalidir. Bu yönde hiçbir yönetmelik, hiçbir madde yok, olamaz" açıklamasında bulundu.

Taraf gazetesi İzmir Narlıdere Bakımevi'ndeki skandalı okuyucularına
manşetten duyurdu?

SGK İzmir Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi Nerede?

Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ise ikinci büyük dinlenme ve bakımevi olan Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi, Narlıdere'de Huzun Mahellesi Öğretmenler Sokak No: 7 adresinde bulunuyor. Bakımevi'nin telefonla ulaşmak isteyenler ise 0232 238 52 43 nolu telefondan ulaşabilirler.

SGK'dan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredildi

Daha önce SGK'ya ait olan tesisler, geçtiğimiz yıl Ankara 75.Yıl Dinlenme ve Bakımevi,
İstanbul Etiler Dinlenme ve Bakımevi ve Salihli Huzurevi ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilmişti.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Izmir-de-huzurevinde-skandal-goruntu-haberi-141464.html