Sivasspor 1-1 Beşiktaş Maç sonucu

9 Şubat 2012 Perşembe  18:15

90′ +4

Cüneyt Çakır maçın son düdüğünü çaldı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

90′

Karşılaşmada en az 3 dakika uzatma oynanacak.

88′ Oyuncu değişikliği Necip Uysal Mehmet Akyüz

88′ Beşiktaş ilk yarıda çok rahat götürdüğü maçı ikinci yarıda skorun üzerine yatmaya çalışınca elinden kaçırdı. Bunda Carvalhal'in oyun anlayışının etkisi büyük.

85Gol Erman Kılıç
ERMAN SÜPER BİR GOL ATTI: Erman yaklaşık 25 metreden sağ ayağıyla enfes bir şut çıkarttı ve topu uzak köşeden doksana gönderip skoru eşitledi.

84′ Oyuncu değişikliği Veli Kavlak Ersan Gülüm

82′ Oyuncu değişikliği Kamil Grosicki Cihan Özkara

82′ Beşiktaş son dakikalarda arkaya çok yaslanmaya başladı. Sİvasspor kanatlara atılacak uzun toplarla rakip kalede pozisyon arıyor.

80′ Maçta artık son 10 dakikaya giriyoruz. Sİvasspor bu sezon son 10 dakikada 4 atarken kalesinde 5 gol gördü. Beşiktaş ise son 10 dakikada 10 gol bulurken kalesinde de 7 gol gördü.

76′ SİVAS YİNE GOLE YAKLAŞTI: Ziya'nın ortasında Pedriel kafayı vurdu Cenk topu güçlükle çeldi.

73′ Oyuncu değişikliği Filip Hološko Ekrem Dağ

73′ Beşiktaş kontra ataklara organize bir şekilde çıkmaya çalışıyor. Ancak Mustafa Pektemek'in şu ana kadar kendisine gelen topları çok kötü bir şekilde kullanmış olması siyah beyazlıların pozisyon bulmasını engelliyor.

71′ Sivasspor sürekli olarak ceza sahası dışından şutlarla gol arıyor. Bunda topu ceza sahasına sokamamalarının etkisi var. Ancak ev sahibi ekibin ilk yarıya göre Beşiktaş ceza sahasının yakınlarına çok kolay geldiğini söyleyebiliriz.

70′ Eneramo ceza sahası dışından yerden vurdu ama Cenk topu kontrol etmeyi başardı.

67′ Beşiktaş'ın topla oynama oranında %57'ye %43'lük üstünlüğü bulunuyor. Ancak siyah beyazlıların ikinci yarıda efektif bir oyun oynayamadığını söyleyebiliriz.

66′ Sarı Kart Tanju Kayhan

65′ SİVASSPOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI: Grosicki ceza sahasında çok etkili bir şut çıkarttı. Cenk zorlukla bu topu çelmeyi başardı. Seken topa Rajnoch uçarak kafayı vurdu ama bomboş pozisyonda topu üstten auta gönderdi.  

62′ Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek ve Holosko dakikalar ilerledikçe oyundan düşmeye başladı. Carvalhal'in bu iki isimden en azından birini oyundan alması gerekebilir.

60′ FERNANDES NET FIRSATI HARCADI: veli'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Fernandes topu ayağında çok aşınca Nihat topa mücadele etmeyi başardı.

59′ Oyuncu değişikliği Kıvanç Karakaş Mehmet Nas

57′ Beşiktaş ilk yarıdaki oyununun aksine ikinci yarıda oyunu genelde kendi yarı sahasında kabullenniyor.

53′ Sivasspor ikinci yarıya oldukça istekli başladı. Ancak Rıza Çalımbay'ın öğrencileri son paslarda hatalar yapmaya devam ediyor. Bu da ev sahibi ekibin topu rakip ceza sahasına sokmasını zorlaştırıyor.
52′ Erman'ın sol kanattan yaptığı ortada arka direkte Eneramo kafayı vurdu ama top Cenk'in üzerine gitti.

48′ İkinci yarıya Sivasspor risk alarak başladı. Beşiktaş savunma arkasına atılacak toplarla rakip kalede etkili olabilir.

 
46′ Oyuncu değişikliği Milan Cerny Ricardo Pedriel Suarez
 
 

46′ İkinci yarı Sivasspor'un vuruşu ile başladı.

 

 
 
 
DEVRE ARASI İSTATİSTİKLERİ
0 - 1
1 İsabetli şut 6
2 İsabetsiz şut 2
3 Korner 4
9 Faul 3
2 Sarı kart 2
- Kırmızı kart -
%42 Topla oynama %58
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

45′ Cüneyt Çakır ilk yarının son düdüğünü çaldı. İlk 45 dakikanın sonucu Sivasspor 0-1 Beşiktaş.

43′ Gol Tomas Sivok
GOOOOLLL..SİVOK... Fernandes'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta kafayı vuran Sivok, takımını öne geçirmeyi başardı.

43′ Sarı Kart Kadir Bekmezci


43′ GOOOOLLL..SİVOK...


42′ Oyunda tempo bu dakikalarda yine düştü. Bu durumda Cüneyt çakır'ın sürekli düdüğüne başvurmasının da payı var.

38′ Fernandes'in pasıyla ceza sahasına hareketlenen Veli, son çizgide topu çevirmeye çalıştı ama Nihat topun kontrolünü sağlamayı başardı.

37′ Beşiktaş oyunu rakip sahaya yıkmayı başardı. Siyah beyazlılar şu ana kadar da bu zeminde rakip kalede bulabilecekleri en iyi pozisyonları buldu ama skoru değiştirmeyi başaramadı.

35′ Sarı Kart Mustafa Pektemek

33′ FERNANDES KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI: Ernst'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Fernandes'in vuruşunda Nihat açıyı iyi kapatıp gole izin vermedi.

32′ Sivassporlu oyuncular şu ana kadar Beşiktaş savunması karşısında pozisyon bulmakta çok zorlandı. Rıza Çalımbay'ın öğrencilerinin zeminden siyah beyazlılara göre daha çok zorlandığını söyleyebiliriz.

28′ Beşiktaş uzun bir aradan sonra rakibini oynatmamaktan çok kendisi oynamaya çalışıyor. Bu durumda siyah beyazlıların 11'inde yer alan tüm oyuncuların mücadeleci yapısıyla bilinmesininde payı var.

25′ Navratil'in uzun pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Grosicki'nin vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

23′ Sarı Kart Ibrahim Toraman

22′ YİNE ÇİZGİDEN ÇIKTI: Sağ kanattan Fernandes'in kullandığı köşe vuruşunda Sivok uçarak kafayı vurdu ama Sİvas savunması bu topu da çizgiden çıkartmayı başardı.

21′ İNANILMAZ BİR GOL KAÇTI: Mustafa Pektemek enfes bir hareketle rakibinden sıyrılıp ceza sahasına sokulurken Veli'yi gördü. Veli'nin vuruşunda savunmadan seken topu Fernandes tamamlamak istedi ancak Zİya topu çizgiden çıakrttı.

19′ Sarı Kart Jakub Navratil

18′ Şu ana kadar bir futbol maçından çok 22 oyuncunun doğayla ve topla mücadelesini izledik.

14′ İki takım da ıslanan zemin yüzünden zorlanıyor. Özellikle Beşiktaşlı oyuncuların sıkça kayarak düştüğünü söyleyebiliriz.


11′ İLK TEHLİKE BEŞİKTAŞ'TAN: Mustafa Pektemek'in indirdiği topa ceza sahası yayı içersinde Holosko gelşine sert bir vuruş yaptı ama top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

7′ Maçta tempo oldukça düşük. İki takım da uzun toplarla rakip kalede pzoisyon aramaya çalışıyor. Bu arada Sivasspor'a göre sağ taç çizgisinin bir kaç metre paralelinde kardan oluşmuş anlamsız bir çizgi bulunuyor. Bu çizgi yüzünden sahanın garip bir şekilde görüldüğünü söyleyebilirim.

4′ İlk dakikalarda Sivasspor süreli olarak sol kanadını Beşiktaş ise sağ kanadını kullanmaya çalışıyor. Bu yüzden oyun o bölgeye sıkışmış durumda.

2′ Karşılaşma yoğun bir kar yağışı ile birlikte başladı. İlk dakikalarda Beşiktaş oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışıyor.

1′ Cüneyt Çakır'ın ilk düdüğü ve maç başladı.
Şimdi İstiklâl Marşı'mız...
İki takım da seramoni için sahaya çıktı.

Karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çalacak.

MUHTEMEL İLK 11'LER

SİVASSPOR

Nihat
Ziya, Faty, Navratil, Rajnoch
Kadir, Erman, Cerny, Kıvanç
Kamil, Eneramo

BEŞİKTAŞ
Cenk
Ekrem, Sivok, Egemen, Tanju
İbrahim, Ernst, Veli, Simao,Fernandes
Mustafa Pektemek

Ev sahibi Sivaspor’da tecrübeli savunma oyuncusu Hayrettin Yerlikaya’nın sakatlığı devam ediyor. Keita’nın durumuna ise maç saatinde karar verilecek.

Beşiktaş ise sakat ve cezalı oyuncularının çokluğu nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, cezası nedeniyle bu karşılaşmada görev alamayacak. Hugo Almeida, Rüştü Reçber, Roberto Hilbert, İsmail Köybaşı, Julio Alves, Mehmet Aurelio ve Atınç Nukan’ın sakatlıkları ise devam ediyor.


MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ
İki takım arasında geride kalan 13 maçta Beşiktaş 6, Sivasspor 4 galibiyet elde ederken, 3 maç da berabere sonuçlandı. İki ekip arasında geride kalan 13 maçta Beşiktaş rakip fileleri 17 kez havalandırırken, Sivasspor rakibine 13 golle karşılık verdi.
Sivas 4 Eylül Stadyumu'ndaki 6 karşılaşmanın 4'ünü Beşiktaş, 1'ini Sivasspor kazandı. İki ekip arasında Sivas'ta oynanan 1 müsabaka ise berabere bitti.
Geçtiğimiz hafta Mersin İdman Yurdu’nu 5-1’lik farklı skorla geçen Sivasspor, geride kalan 25 haftada topladığı 41 puanla 6. sırada yer alıyor.
Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-1’lik skorla kazanmıştı.
Bu sezon ligde iç sahada yaptığı 13 maçta 7 galibiyet ve 5 beraberlik elde eden Sivasspor, evinde sadece 1 maçtan yenik ayrıldı. 18 Eylül 2011'de Sivas'ta Eskişehirspor'a 4-0 mağlup olan Sivasspor, Eskişehirspor yenilgisinin ardından bugüne dek geçen 143 günlük sürede ligde sahasında çıktığı 12 maçta mağlubiyet yüzü görmedi.
Son 3 haftayı puansız kapatan ve geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında 2-0’lık bir mağlubiyet alan Beşiktaş ise 25 haftada topladığı 45 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

 



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Sivasspor-1-1-Besiktas-Mac-sonucu-haberi-135278.html