Esad, kendi halkını acımadan öldürüyor!

4 Şubat 2012 Cumartesi  10:07

Merkezi İstanbul'da bulunan Suriye Ulusal Konseyi'nden (SUK) yapılan açıklamada, ölen 260 kişi arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Suriye ordusunun bombaladığı kentte yüzlerce kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Suriye hükümeti, ordunun, Humus'u bombaladığı iddialarını yalanladı. Resmi haber ajansı SANA, televizyon görüntülerindeki cesetlerin, silahlı kişilerce kaçırılıp öldürülen Suriyeli vatandaşlara ait olduğunu belirtti. Devlet televizyonu da "katliam haberlerinin", bugün Suriye'yle ilgili bir karar tasarısını oylaması beklenen Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni etki altına almak için ortaya atıldığını iddia etti.

GÜVENLİK KONSEYİ TSİ 16.00'DA TOPLANIYOR

Fas tarafından hazırlanıp BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı metninde, “Arap Birliği'nin, Suriye'de demokratik ve çoğulcu siyasi geçiş sürecini kolaylaştırmayı amaçlayan 22 Ocak 2012'deki kararına tam destek” verilirken, Rusya'nın kararı veto etmesini engellemek amacıyla, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yetkilerini yardımcısına bırakması” maddesi metinden çıkarılmış bulunuyor.

Karar tasarısında Suriyeli yetkililerin, “Sivillere karşı güç kullanımı, keyfi adam öldürmeler, tutuklamalar, infazlar, işkence ve kötü muamele” gibi işledikleri tüm insan hakları ihlalleri kınanırken, Suriye yönetiminden insan hakları ihlallerine derhal son verilmesi isteniyor. Ayrıca, Suriye'de silahlı gruplar da dahil olmak üzere bütün taraflara, tüm şiddet eylemlerini sona erdirme çağrısında bulunuluyor.

Tasarının 15 üyeli Konsey'den geçmesi için hiçbir daimi üye (ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya) tarafından veto edilmemesi ve en az dokuz üyenin “evet” oyunu alması gerekiyor.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Güvenlik Konseyi'nin, TSİ 16.00'da toplanacağı duyuruldu. Konsey'in dönem başkanı Togo'nun BM Daimi Temsilciliği Müsteşarı Kokou Nayo M'beou, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının Suriye karar tasarısını oylama amacıyla yapılacağını söyledi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Esad-kendi-halkini-acimadan-olduruyor-haberi-134361.html